Ερώτηση 1:
Το σπίτι μου δεν έχει ούτε τζάκι, ούτε ξυλόσομπα. Μόνο καλοριφέρ. Αξίζει τον κόπο η αγορά ενός εκ των δύο και γιατί;
Aπάντηση:
Το τζάκι είναι το σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνει την οικογένεια για χαλάρωμα, θαλπωρή και παρέα. Προσδίδει αξία στο σπίτι μας και δείχνει το προσωπικό γούστο του νοικοκύρη. Ο σημαντικότερος όμως λόγος είναι η μεγάλη οικονομία καυσίμων που πετυχαίνουμε (έως 70%) όταν γίνει η σωστή επιλογή συσκευής.
 Ερώτηση 2:
Να κάνω παραδοσιακό ή ενεργειακό τζάκι;
Aπάντηση:
Το παραδοσιακό τζάκι έχει το μεγάλο μειονέκτημα της φτωχής – μειωμένης θερμικής απόδοσης (περίπου 8%). Το υπόλοιπο 92% της θερμότητας που παράγεται καταλήγει στην καμινάδα. Για το λόγο αυτό πρέπει να καθόμαστε κοντά του για να ζεσταθούμε, με αποτέλεσμα το στήθος μας να είναι ζεστό, ενώ η πλάτη μας κρύα. Επίσης, το παραδοσιακό τζάκι καίει πολλά ξύλα, διότι υπάρχει πλήρης απουσία ελέγχου της καύσης. Τέλος, με την τοποθέτηση διπλών τζαμιών στα σπίτια μας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καπνίσματος και υγιεινής. Στην καλύτερη περίπτωση που το τζάκι δεν καπνίζει, δεν παύει να αποτελεί μια φυσική ρουφήχτρα της ζέστης που παράγει το καλοριφέρ και που καταλήγει στην καμινάδα.
 Ερώτηση 3:
Τι διαφορές έχει το ενεργειακό τζάκι από την ενεργειακή ξυλόσομπα;
Aπάντηση:
Από πλευράς θέρμανσης και τα δύο μπορούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ξυλόσομπες (SCAN) που ο θερμικός συντελεστής της απόδοσης τους μπορεί να φτάσει το 87%. Αλλά και στις καλές εστίες τζακιών μπορεί να βρούμε αντίστοιχα νούμερα. Οι εστίες τζακιών είναι πιο ευρύχωρες στα ξύλα που δέχονται (75 – 80 cm), ενώ οι ξυλόσομπες δέχονται μικρότερα ξύλα. Οι ουσιαστικότερες διαφορές είναι ότι ένα τοποθετημένο τζάκι καταλαμβάνει εμβαδόν περίπου 1,5 τετραγ. μέτρο, ενώ μια ξυλόσομπα μόλις 0,5 τετραγ. μέτρο. Επίσης, η ξυλόσομπα σε μια μελλοντική ανακαίνιση μεταφέρεται εύκολα ενώ το τζάκι είναι αδύνατον να μετακινηθεί. Πάντως, και στο τζάκι και στην ξυλόσομπα ο αγοραστής μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία μοντέλων, επενδύσεων, χρωμάτων και αποδόσεων, ώστε να επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.
 Ερώτηση 4:
Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενεργειακής εστίας ή ξυλόσομπας;
Aπάντηση:
Η μελέτη του χώρου (δωμάτιο ή ολόκληρο σπίτι), της υπάρχουσας μόνωσης και το αν ο χώρος είναι ενιαίος ή διηρημένος, είναι τα πρώτα στοιχεία που ψάχνουμε. Μετά πρέπει να κατανοήσουμε το γούστο και τις προτιμήσεις του ενδιαφερομένου. Η θέση της καμινάδας και η ευκολία καθαρισμού της επίσης μας απασχολεί. Τέλος, επιλέγεται μια συσκευή που να μας καλύπτει και ως απόδοση αλλά και σαν γούστο. Η μεγάλη ποικιλία σχεδίων στις επενδύσεις των τζακιών, καθώς και των κεραμικών επενδύσεων στις ξυλόσομπες καλύπτουν κάθε γούστο.
Η μελέτη του θεματολογίου της ιστοσελίδας μας (Προφίλ, Θέρμανση & Περιβάλλον, Προϊόντα, Υπηρεσίες, Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Συνήθη Ερωτήματα, Video) θα συμβάλλουν στην επίλυση των αποριών σας και την καλύτερη επιλογή σας. Επίσης, τα τηλέφωνα μας είναι πάντα στη διάθεση σας. Στο κατάστημα μας θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά διάφορα μοντέλα εστιών, ξυλοσομπών και παρελκομένων.

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τά συνεργεία μας στήν τοποθέτηση τών τζακιών καί ξυλόσομπων εχουν πολυετή πείρα καί εκπαίδευση. Γυψοσανιδάδες καί μαρμαροτεχνίτες είναι επίσης καταξιωμένοι επαγγελματίες μέ πολυετή πείρα καί εκπαίδευση.

 

Pay with Credit Cards

ΠρΟγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ

Παραδοση σε ολη την Ελλαδα

FOLLOW US

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ν. Πλαστήρα 68 και Παύλου Μελά Κατερίνη Ν.Πιερίας Τ.Κ.60133

  www.mavrogenis.gr

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  23510 77615